גישור גירושים


לפעמים החלומות על חיים ביחד לנצח לא מתגשמים וקיימים מצבים בחיים שהבחירה להתגרש הינה הטובה ביותר לסיטואציה. גם אחרי ההחלטה לא להמשיך לחיות ביחד, כדאי לדעת שעתידכם תלוי במידה רבה באופן בה תחליטו להתגרש. כפי שנאמר- "סוף מעשה במחשבה תחילה".

אם החלטתם להתגרש בהסכמה ורצון הדדי, רצוי ומומלץ לנהל את הפרידה שלכם באופן מכובד בתהליך גישור מהיר ומדויק עבורכם ועבור ילדיכם היקרים, עם רצון פשוט להמשיך את החיים באופן מאפשר ורגוע ובלי להוציא את כל החסכונות או לקחת הלוואות על מנת לשלם לעו"ד עשרות ומאות אלפי שקלים מבלי לדבר על המחיר הנפשי.

  • מו"מ בגירושין

    משא ומתן בתהליך גירושין שונה מכל משא ומתן אחר בעיניי, במיוחד אם יש ילדים מעורבים.

    בדרך כלל ברוב  תהליכי המו"מ, היינו רוצים להשפיע את דעתנו על הצד השני למשא ומתן ולנסות להשיג ולהרוויח כל מה שנוכל ממו"מ זה, על פי האינטרס שלנו, בלי עירוב של רגשות ולרוב בלי חשיבות ליום שאחרי העסקה כשמדובר במו"מ בנושא של כסף,  נכסים,  השפעה, כוח וכו'.

    עם זאת, בעת ניהול משא ומתן בתיקי גירושין, מערכת השיקולים שלנו תהיה וצריכה להיות שונה, במיוחד כאשר מדובר בילדים. באופן בו יבחרו ההורים להתגרש, תהיה השפעה עצומה על חיי ילדיהם בטווח הקצר של הילדות וגם בטווח הארוך בהיותם בוגרים ובעלי משפחות. 

    להורים אשר בחרו להתגרש בהסכמה ובהחלטה משותפת שטובת הילדים קודמת לכל, גם אם זה אומר שהם צריכים להתפשר בנושאים כספיים או טכניים באופן גידול הילדים המשותפים, ילדיהם יודו להם ללא ספק בהמשך החיים. 

    הניצחון האמיתי הוא להשיג את התוצאות הטובות ביותר עבור ילדינו, תוך כדי התחשבות בצרכיהם הרגשיים והנפשיים ולא רק הטכניים של ימים משותפים עם אחד ההורים ומזונות וכו'.  

    הפן הרגשי והערך העצום שיתקבל בלאפשר לעצמי ולילדים שלי סיכוי טוב יותר בחיים ודוגמה טובה יותר כאדם וכהורה, הוא הרבה יותר חשוב ובעל ערך במשא ומתן מהסוג הזה, בהשוואה למשא ומתן עסקי עסקי.

    נושא חשוב נוסף במשא ומתן בתהליך גירושין, הוא היכולת להיות בשליטה על הרגשות שלנו. מכיוון שגירושין מערבים לרוב רגשות עזים, רוב האנשים נוטים לאפשר לרגשות לנהל אותם ובמצב כזה, סדר העדיפויות הנכון עלול להתבלבל. לכן, קיימת חשיבות רבה למצב הרגשי-נפשי בו נמצאים בני הזוג המתגרשים בזמן התהליך. רצוי מאוד להיעזר בתקופה זו באנשי מקצוע לליווי אישי והדרכה הורית לזמן הגירושין וגם לאחריו על מנת לקבל את התמיכה הרצויה בזמן זה.

    שלא כמו ניהול משא ומתן  בנושא אחר, שבדרך כלל תהיה לו השפעה מינימלית על חייהם הפרטיים, משא ומתן בתהליך גירושין, ישפיע על חיי האנשים המתגרשים וילדיהם, לרבות מצבם הנפשי. כמו כן, האפקט הוא אינסופי ויעצב את שארית חייהם.

    לסיכום, להבדיל מניהול מו"מ עסקי, בתהליך של גירושים יש חשיבות רבה ליום שאחרי. ככל שנחליט מה באמת חשובים לנו מיד לאחר ההחלטה להתגרש כך נוכל לנהל את הגירושים. אם בריאותנו הנפשית חשובה לנו וכן ילדינו והרצון להמשיך בחיינו אחרי הגירושים, כדאי להציב נכון את סדר העדיפויות שלנו ולהתגרש בשלום.

    לרוב, תהליך של גישור ייתן מענה מצויין לרצון אמיתי להגיע להסכמות במחיר הוגן וזמן קצר ובעיקר על מנת להיטיב עם הילדים ועם עצמנו. 

    בהצלחה מופלגה!

    עו"ד שירי רוזנבאום- קונפורטי, מגשרת ובוררת.

מה ההבדל בין גישור גירושין להליך גירושים בבית משפט/ בית דין רבני בליווי עו"ד?

  • גישור גירושין הינו הליך אלטרנטיבי להליך ארוך, מייגע ויקר מאוד בבתי המשפט או בבית דין הרבני.
  • הליך הגישור הינו מס' מפגשים עם מגשר/ת שבהם מחליטים הצדדים להליך הגישור איך הם מעוניינים לסיים את חייהם הזוגיים, הכספיים וכן איך הם בוחרים לגדל את ילדיהם (בכפוף לחוק).

לרוב, הליך גישור הינו מס' מפגשים בודדים בלבד בהתאמה אישית ללו"ז והיכולות הרגשיות של הזוג המעוניין להתגרש ובאווירה נעימה ומתחשבת בצדדים לתהליך.

עלות הגישור הינה זולה באופן מאוד משמעותי מהליך של גירושים, לעמים עד 80% יותר זול מאשר גירושים בליווי עו"ד המתנהלים בבית משפט או בית דין רבני.

לאחר שהצדדים הגיעו לכל ההסכמות הנדרשות, המגשר/ת יכינו הסכם גירושים המכיל את כל ההסכמות אליהם הגיעו הצדדים. את ההסכם מאשרים בבית דין רבני וקובעים מועד לקבלת הגט. תהליך קצר מאוד יחסית לכל אופציה אחרת הקיימת היום.

לעומת זאת, כאשר בוחרים הליך בבית משפט/ בית דין רבני, הלו"ז הינו לפי הרשות השופטת ועוה"ד של הצדדים. בנוסף, עלויות גירושים בליווי עו"ד הינו בעלויות הרבה יותר גבוהות מהליך של גישור. החיסרון המשמעותי בהליך של בית משפט הינו שהצדדים לא מחליטים החלטות משמעותיות בנוגע לעתידם ועתיד ילדיהם, מעבר לאווירה הקשה הנהוגה לרוב בין הצדדים (המשפיעה רבות על הילדים שמשלמים מחיר כבד מאוד ברוב המקרים), כאשר מחליטים להתגרש במלחמות ולא בהסכמות.

למי לא מתאים הליך של גישור (לדעתי)?

לזוגות שאחד מהם לא באמת רוצה להתגרש ומעדיף להילחם כמה שיותר או לזוגות שמערך הכוחות ביניהם לא מאוזן, כגון במקרים של אלימות וכו', מאחר וחשוב מאוד ששני הצדדים ירגישו בנוח להביע את עצמם ללא פחד, רק עם רצון אמיתי להגיע להסכמות ולהמשיך בחיים.

למי מתאים גישור גירושין?

הליך של גישור מתאים לזוגות שהחליטו להתגרש בהסכמה, שרוצים לשמור את כספם ולא לבזבז על עו"ד ומלחמות מיותרות ובעיקר להיות בשליטה על התהליך וגם על ההסכם שיחתם בין הצדדים.

טיפ: כהכנה לתהליך של פרידה וגירושים, כדאי לבחון עם עצמנו מס' שאלות שיעזרו לנו בהמשך:


  1. האם עשיתי/ עשינו הכל להציל את הבית? לרבות ייעוץ זוגי או אישי וכו'?
  2. האם אני מודע/ת לחיים ביום שאחרי הגירושים? והאם אני מוכן/ה לכך?
  3. האם יש לי מערכת תמיכה לתהליך כזה? משפחה/ חברים/ טיפול או ליווי אישי?
  4. האם אני מודע/ת למצב הכלכלי שלנו? אם לא, כדאי כבר להתחיל לברר מה החובות/ הזכויות שלכם מיום הנישואים ועד כה.
  5. האם בן/בת הזוג שלי מודעים למצבנו ומסכימים להתגרש?


לבדיקה אם מתאים גם לכם, הליך של גישור גירושין מדוייק ומהיר בהתאמה אישית, מוזמנים לשיחת ייעוץ ללא עלות

לוואטסאפ